Best ke Sewing World Gallery?

Assalamualaikum. 

Niat hati nak update post Apa g boleh dibuat di KL Part 3 selepas berbulan tak update,  tapi gambar pulak tak jumpa.  Ha ha.. 

So,  nak share something else.  There's an interesting place to visit at One City Mall, Skypark especially untuk sewing lover.

Sewing World Gallery


Pernah dengar?  Pernah sampai?  This is my first time.  Kebetulan singgah sementara menunggu masa open house raya bermula.  Huhu

Sememangnya pelbagai hasil kraf yang menarik telah dihasilkan melalui jahitan termasuk beg,  kerusi,  apron, patung dan sebagainya. 






Juga terdapat satu section dimana terpapar nama-nama besar dalam seni jahitan dan peralatan jahitan zaman nenek moyang kita dipamerkan.


Akhir sekali, apa yang menarik ialah Sewing World Gallery ini turut menyediakan kelas jahitan buat yang berminat.  Tema atau topik bagi setiap bulan telah dirancang sejak awal lagi. Tapi gambar list lupa pula nak ambil.  Sobsob..


Sekian sahaja untuk kali ini.  Harapnya masih ada peluang dan masa untuk berkongsi pada masa akan datang.


Comments

Adam said…
Saya tak tau tempat ni ujud. Teringin jugaj nak pergi.
Noor Azlan said…
Kaki menjahit mesti suka dengan tempat ni....
Adam said…
Laaaaaa. Dah baca ni dua kali.
Nina Mads said…
menariknyaaaa kt mana ni nk terjah
Julia Tarmidi said…
Salam singgah. Anda dijemput join GA saya! :)

http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html
Macy Humaira said…
Sila lah.. Bawa girlfriend atau isteri. Hehe
Macy Humaira said…
Betul. Kaki berjalab mcm macy tengok dan bergambar saja la. Huhu
Macy Humaira said…
Betul. Teringin tp xprnah smpt blajar. Aduhh
Macy Humaira said…
Dkt skypark mall 😊
dear anies said…
ooo baru tau kewujudannya ;-) boleh terjah nnt...

Popular posts from this blog

kisah tragedi manis seorang junior 2003

Apa yang boleh dibuat dengan RM50 di KL (Part 2)

Restoran Ramly Burger