Posts

Showing posts from December, 2015

Throwback Lawatan ke Colmar Tropicale

Image
Assalamualaikum,
Haiii.. Sungguh busy busy plus rumah line tak ok lagi. Free-free ni sambil tengok laptop, tengok semula gambar-gambar lama. First dating after kahwin, jalan ke Colmar Tropicale, Bukit Tinggi! Simple yet precious time. Mana pun kita pergi asalkan dengan yang tersayang, semuanya boleh jadi seronok kan.
Tiket masuk RM12 untuk dewasa. Tapi nanti boleh claim semula masa check in. Makan kat atas tu mahal ok, jadi boleh plan makan-makan dulu di bawah sebelum ke sana. Lagipun nak turun jauh dan gelap. So, kami makan je walaupun mahal sikit. Tambah pulak memang tak plan pun. On d way balik kampung, tiba-tiba je cik abang bawa singgah sini. Surprise sungguh. hiks


First sampai sebelum check in, kami berkuda dulu. Memang best. Mula-mula trainer akan ajar, depends lah kita nak pilih option mana satu. Tapi alahai, masa ni kuda maCy agak scary. Tak mahu ikut arahan maCy, nak makan rumput lah. Nak pusing belakang lah. Alamat kalau dibawa lari, sampai ke Terengganu lah kita tak dapat…