Posts

Showing posts from June, 2011

words kill. think before you speak

Image
Assalamualaikum.
Yesterday i texted my ex, asking if he's okay. To make it clear, a few days ago he texted me asking for my opinion about his girlfriend act. He explained the situation and ask if if I would do the same too. - The answer is i won't cz I think what had happened was just a very simple matter.
And yesterday I received a message from my summer which made me feel better. Since I thought that my situation was almost the same like what had happened to him before, I would love to suggest him to say the same thing to his girlfriend so she would feel better like I did.
Everything was okay until he said something that make me feel insulted - that thing was nothing to do with his case. I didn't argue that much and finally he said, 'boleh tak bezakan joke dgn serious?'. His responses were always like he really meant of saying of those things at the beginning but after I said several stuff he suddenly said he was just joking.
So the thing I wanna say is, words kill. …

past and present

Image
Assalamualaikum.

You can't force yourself to forget something because the only reason why we forget is when a better memory has taken its place.
..and a better memory has taken its place.

One of above,  thanks for creating a better memory. ily~

p/s : my intuition says, it gonna be a good day~

the best thing a father can do for his child

Image
Assalamualaikum.
The best thing a father can do for his child - to love his child's mother, not only to collect money.

Happy Father's Day to my abah, my brother, brother in law, my friends and my child's future daddy (Haha).
Sorry for no update. New semester has began. Kinda busy. 

p/s : a good start :)


dunia

Image
Assalamualaikum.



buka mata ingat dunia
tutup mata dunia di akhir bicara
tidur dibuai indah dunia
bangun masih mendukung dunia juga

dunia jadi harapan
dunia jadi sandaran
dunia platfom ke syurga

syurga. syurga yang menjadi idaman

tapi di dunia
aurat menjadi tatapan
video porno jadi hiburan
bahasa kesat itu kelaziman

solat?

*senyum*

sejadah ada, entah di mana
quran ada, perhiasan semata

semoga diri ini tidak lupa.



p/s : crappy.
p/s ii : get well soon Encik Psychopath, dengue. Will be waiting for ur update :)

darjat di majlis perkahwinan

Image
Assalamualaikum.

Musim cuti sekolah sudah berakhir. Maka berakhir sudah musim kenduri-kendara. Apa yang ingin maCy kongsikan kali ini ialah mengenai darjat semasa majlis perkahwinan.

Menjadi adat dalam masyarakat Melayu menyediakan bunga telur sebagai tanda ingatan. Jika dahulu bunga telur sudah mencukupi, hari ini pelbagai jenis cenderahati yang berbeza bentuk dan rupa menjadi pilihan bergantung kepada kemampuan, citarasa serta kesederhanaan pihak rumah pengantinnya.

Apa pula kaitannya dengan darjat yang maCy maksudkan?


Jika dahulu satu jenis cenderahati atau bentuk bunga telur sudah mencukupi, hari ini pihak tuan rumah biasanya menyediakan beberapa bentuk cenderahati. Sebagai contoh, si polan A mengadakan majlis perkahwinan sempena perkahwinan anak bongsu kesayangannya. Cenderahati berupa :

1. Bunga telur untuk orang dewasa dan manisan untuk kanak-kanak.
2. Beg kertas berisi bunga telur, kuih baulu dan kerepek.
3. Beg kertas berisi bunga telur, mug kecil, kuih baulu dan kerepek.

Cenderahati…

Paling best dalam Nora Elena

Image
Assalamualaikum.

Drama Nora Elena sudah tiba ke penghujungnya. Apa yang paling best dalam drama ni?


Ampun. maCy tak tahu sebab sampai ke akhir cerita maCy tak tengok pun. kuikui


p/s : Drama Asmara pun tak tengok jugak. keh2




speaking wednesday i

Image
Assalamualaikum.

Stuff inside my purse. Err, act wallet.


Topup - Spare kena ada. Tapi yang itu sudah digores menang T_T
Parents - cz they're my all.
Yamapi - Since he's my boyfie kan. wahaha :p
Me - Gambar passport. Senang bila nak guna.
Sun - Hum.. nothing much to say. Love it :) ~made by Mila, my friend.

Sila notice pada gambar Yamapi ada heart. Comel kan? My friend Hani gave it to me.

So anyone, ada simpan anything extraordinary selain cash, cards, i/c, etc? Share la! :)


p/s : love love love love love loving it ;)

in love

Image
Assalamualaikum.





forever in love <3








:p


p/s : downloading all arashi songs~

soldiers :)

Image
Assalamualaikum.

One week left for holiday! As usual, ada cuti sekolah ada lah askar-askar maCy. Jadi maCy banyak sibuk dengan anak-anak kecil ini saja. Not so much to share, but atleast tak adalah banyak sangat spiderweb di teratak Aku, Kau & Mereka ini :)


Ni bayi untuk iklan petpet. Nur Deena Zulfa. Bangun pagi beri senyuman ;D

My wallpaper. Muhammad Siraj Rayyan yang perasan besar. 8 months :)

Ni artis. Susah benor nak bergambar. haha. Siti Sofiyyah. :)

Indoor activities. haha. Muhammad Arief Dzaffran.

Mak su mak su, dapat cacing!

Muhammad Wafi in Sheffield. Senyum pandang camera. He is very handsome ya know.. :)

Bersama bibik. haha. My favourite. These three sangat comel dalam ni :)

maCy sebenarnya selalu mengadap lappy. Tapi tak rasa juga mahu update. Will keep reading.

Pergi dulu, jangan rindu-rindu! ;)


p/s : smells like happiness ^^

nafas.nadi.mata

Image
Assalamulaikum.

Setiap hembus nafas adalah kata
Setiap denyut nadi adalah harapan
Setiap kerdipan mata adalah bukti penantian


kemana agaknya kapal terbang kertas itu? sampaikah pada tangan yang dituju?

p/s : setiap patah kata hanya sekadar coretan..

hug

Image
p/s : what will the future be? what is the best for me?

today and tomorrow

Image
Assalamualaikum.


"We're just given today and never promised tomorrow."


p/s : so do appreciate what you got now, today, now.

Pertandingan Sweet Couple di FB

Image
Assalamualaikum.

I never thought I would write something about the stupid fanpages at FB. Bermula dengan quotes merepek, ayat-ayat famous dari movies serta contest-contest merapu. And now another merapu+merepek+whatsoever contest --> Pertandingan Sweet Couple.

What the fishcake??


My dear,
Gambar peluk pegang-pegang laga pipi sweet sangat dah rasanya tu ala macam dunia ni kita yang punya. Pangg~

Up to you lah dah besar dosa sendiri bahu kiri tanggung tapi dah expose macam tu timbul fitnah dah jadi dua hal. Your photo being manipulated dah tiga hal. Kami yang tertengok serta gatal tengok ni pun dah empat hal.

I love the way Eman Zamani someone i do not know yang keep posting gambar merepek juga just to make the admin himself and the contestant semua sedar betapa merepeknya contest ini.

Sebelum ni ada contest apa kacak cantik semua itu maCy malas nak campur but this time I feel like wanna say something that is, please, stop lah buat benda merepek macam ni. Macam galakan pada zina pun ye juga…